Національна кухня Багамських островів

Багамські острови – абсолютно неповторний куточок. Його кухня сформована під впливом багатьох чинників: географічного положення, кліматичних умов та кулінарних уподобань багатьох народів.

Головна особливість кухні – її доступність. У рецептах використовують ті продукти, які знаходяться на території островів. Ті рецепти, які прийшли на острови з інших країн, видозмінилися та пристосувалися до місцевих продуктів. Одним із головних продуктів вважається рис, який використовують для каш, гарнірів, основних страв.

Туристи приїжджають сюди на тривалий термін — від тижня та більше. Основне “меню” вашого перебування, звичайно ж, – пляжний відпочинок під яскравим сонцем на березі блакитного моря. Однак у перервах між активним відпочинком ви можете скуштувати місцеві ласощі та насолодитися химерною багамською кухнею. Беріть у дорогу помірну кількість багажу — середня валіза на колесах буде найдоречнішою. А для прогулянок нагоді міський рюкзак зі зручними лямками.

Основну частину кухні складають морепродукти. З них готують усілякі страви як на свята, так і у будні. Серед овочів особливої ​​популярності користуються: цибуля, томати, картопля, капуста. Зелень широко застосовується у приготуванні закусок та маринадів: селера, петрушка, м’ята, зелена цибуля. Спеції та приправи представлені: чебрецем, чорним та гострим перцем, часником.

Головна перша страва на столі островитян – рибна юшка. Варять її з жирного окуня. Додають до наваристого бульйону селера, цибуля, томати, часник. Родзинкою страви є ром та лимонний сік. Ще одна знаменита страва, яка може замінити першу і другу, готується з молюска, який називається конк або морський равлик. Як добавки в хід йдуть: картопля, томати, морква, солодкий перець, часник і бекон. Виходить ароматна та ситна страва.

Найвишуканіша і найдорожча страва на островах вважається – омар під соусом. Їх дозволяють виловлювати недовго, тому дістати цей продукт буває дуже складно. Омар по-багамськи готується під соусом, який складається з: кокосового молока, каррі, лимонного соку, моркви та цибулі. М’ясо омара виходить в міру просмаженим, ніжним та соковитим. З м’ясних продуктів використовують: птицю, ягня та баранину. М’ясо переважно смажать або тушкують, з додаванням овочів: моркви, цибулі, томатів. Подається м’ясне рагу з вареним рисом чи квасолею.