Випускники не готові, місць нема. МОН опублікувало невтішну статистику по бакалаврах

63% випускників закладів фахової передвищої освіти та 72% бакалаврів після закінчення вишу продовжують навчатися для здобуття наступного ступеня вищої освіти і не виходять на ринок праці. Це свідчить про недостатню готовність молодих фахівців до роботи та браку привабливих для них пропозицій робочих місць.

Про це стало відомо з результатів моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням, яке опублікувало Міністерство освіти та науки України на офіційному сайті. Там також зазначено, що близько 11% випускників спеціалістів та магістрів продовжили навчання, здобуваючи наступний освітній ступінь або нову спеціальність.

“Майже 72% бакалаврів продовжили освіту для здобуття другого ступеня вищої освіти. Цей показник перевищує європейські аналоги. Він свідчить про недостатню готовність бакалаврів випуску 2019 року до виходу на ринок праці, а також про недостатню пропозицію привабливих для молодих фахівців робочих місць”, – йдеться у повідомленні.