Офіс генпрокурора торік отримав від бізнесу 220 скарг на тиск

Департамент захисту інвестицій при Офісі генерального прокурора торік отримав 220 заяв від бізнесу щодо необгрунтованого тиску на нього.
Про це сказав генеральний прокурор Андрій Костін під час форуму «Зроблено в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В офісі генерального прокурора є спеціальний Департамент у сфері захисту інвестицій. Саме він розробляв ті стандарти і саме він зараз працює з бізнес-спільнотами, з нашими міжнародними партнерами задля того, щоб вони (стандарти) в найближчий час були затверджені як обов’язкові. Цей департамент минулого року отримав 220 заяв тільки від бізнесу щодо необгрунтованого тиску. У 120 кейсах ми в той чи інший спосіб відновили справедливість для бізнесу, який піддавався необгрунтованому тиску. В інших випадках ми всі зрозуміли і дійшли єдиного висновку, що все відбувається в законний спосіб. Але хочу сказати: якщо ви піддаєтесь незаконному тиску, будь ласка, звертайтеся до цього департаменту, і кожна ваша заява буде ретельно розглянута», – сказав Костін, підкресливши, що згаданий департамент працює вже не перший рік.