Найдорожча деревина

Поняття «найдорожча деревина» досить об’ємне та неоднозначне. Адже у світі існує безліч дорогих порід дерев, які продаються по 20 і навіть 30 тисяч доларів за досковий фут. До таких преміальних матеріалів відноситься амарант, сандал, гренаділ та багато інших. Дорогими породами дерев, які зростають в Україні та доступні до купівлі, вважаються дуб, ясень, бук, залізне дерево. Тож поговоримо про екзотичні та звичні українцям дорогі породи дерев.

Дорожчі за золото

Розглянемо три породи деревини, які продаються по рекордно високій ціні. Наприклад, пиломатеріали з сандалу коштують приблизно $20 000 за один кілограм. Ця сировина цінна своїм унікальним приємним ароматом. Частіше за все її використовують для виготовлення косметичних засобів. Зараз сандал зростає у критично малій кількості й перебуває на межі зникнення з планети.

Амарант – ще одна дорога порода, яка продається за ціною приблизно 12 тисяч доларів за досковий фут. Ця деревина цінна незвичайним пурпуровим кольором. Її високо цінували та вважали особливою ще у часи Давнього Єгипту.

Не можна не сказати про гренаділ, який, як і сандал, знаходиться на межі зникнення. Один кілограм деревини цієї породи коштує 10 тисяч доларів. Головна особливість дощок із гренаділа – унікальні акустичні можливості. Саме тому з цього матеріалу найчастіше роблять різноманітні музичні інструменти.

Дорогі породи дерев, які можна придбати в Україні

Якщо ви шукаєте якісні види деревини на купівлю, вам можуть бути цікаві дуб, ясень або бук. Ці породи вирощуються в нашій країні та продаються за високими, але доступними цінами.

Отож коротко про основні властивості такої деревини.

  1. Дуб – відрізняється високим рівнем міцності та стійкості до деформації та гниття. В процесі обробки та експлуатації не виділяє смолу та різкий запах. Може використовуватися в якості витратного матеріалу для будівництва малих архітектурних споруд. Підходить для виробництва меблів.
  2. Ясень – тверда й щільна деревина, яка після певної термічної обробки легко гнеться. Під час сушіння цей матеріал майже не тріскається. Найчастіше ясень використовують для виготовлення меблів та декоративного покриття стін, стель та підлоги.
  3. Бук – має ніжне коричнево-рожеве забарвлення, відрізняється гнучкістю та довговічністю. Використовується для виготовлення шпону. Легко піддається обробці.

Щоб придбати певний вид пиломатеріалу за вигідною ціною, ознайомтеся із пропозиціями аукціонів від системи Prozorro, що публікуються на сайті Української універсальної біржі. Для цього перейдіть за посиланням https://www.uub.com.ua/rus/prozorro/sale/majno-bankrutiv/ . Саме тут можна купити дорогі продукти за ринковою ціною з гарантіями якості.

Система Prozorro – це єдиний всеукраїнський простір для взаємодії продавців та покупців, який позбавлений корупції. Тут проводяться прозорі та чесні аукціони, в яких може взяти участь і перемогти кожен охочий, а не той, хто має «правильні» знайомства.