Суші-дієта: якщо худнути, то із задоволенням

Багато хто знає, що японська кухня є однією з найкорисніших у світі. Риба, морепродукти, овочі, рис і свіжа зелень роблять свою справу — в Японії найвища тривалість життя. Крім того, дивлячись на жителів Країни Висхідного Сонця можна дійти висновку, що національна кухня позитивно впливає ще й на фігуру, адже зустріти японця з надмірною вагою — велика рідкість. Тому команда KAIFUI SUSHI Кременчук (https://kaifui.com/kremenchuk/) вирішила розповісти про одну незвичну японську дієту.

СУШІ-ДІЄТА: КОРИСНО І СМАЧНО

У тому, що суші та роли — це дуже смачно, сумнівів немає. А ось про їх позитивний вплив на організм знає не кожен, тому ми підготували декілька фактів про корисні властивості суші.

#1. Ідеальна збалансованість.

Переважна більшість ролів і суші має ідеально підібране співвідношення білків, жирів і вуглеводів. Це досить важливо для безпечного схуднення, адже організму потрібні усі поживні речовини.

#2. Джерело йоду.

Йод необхідний для нормального функціонування всіх органів і систем людини. Якщо ж його надходить недостатня кількість, зупиняється вироблення гормону тироксину, який відповідає за обмін речовин. Метаболізм стає повільним і організм погано спалює калорії. Найкраща профілактика йододефіциту — достатнє надходження йоду з їжею. Суші та роли в цьому плані підходять якнайкраще, адже їх основа — морська риба, морепродукти та водорості — чемпіони за вмістом цього мікроелемента.

#3. Рис = енергія.

Рис — це вуглеводи, вуглеводи — це енергія. А без енергії ми ніяк не можемо, бо навіть мозок використовує як паливо ЛИШЕ вуглеводи. Відповідно, навіть задля схуднення, відмовлятися від вуглеводів не можна. Інше питання, що вуглеводи повинні бути правильними, а загальне співвідношення білків, жирів і вуглеводів — збалансованим. У цьому плані суші та роли є ідеальними стравами, що дадуть потрібну кількість енергії та поживних речовин.

#4. Корисні жири.

Думаю, вже всі знають, що вживати жири під час схуднення не тільки можна, а і потрібно. Адже вони необхідні для нормальної роботи організму: жири є частиною сполучної тканини, підтримують еластичність клітинних мембран, допомагають засвоювати їжу, є сировиною для вироблення статевих гормонів.

Але, як і у випадку з вуглеводами, весь фокус у тому, що і жири повинні бути правильними. Це означає, що акцент ми робимо на ненасичені жири. Поліненасичені жири — це жирна риба (лососеві, скумбрія, оселедець), волоські горіхи, насіння льону; мононенасичені — це горіхи, арахіс, кунжут, авокадо. Сподіваюсь, вже всі знайшли складові суші та ролів в цьому списку? 🙂

ТРОШКИ МАТЕМАТИКИ: ПОРАХУЄМО КАЛОРІЇ

У 100 г найкалорійніших ролів (з м’яким вершковим сиром) міститься трохи більше 200 ккал, при добовій нормі 2000 ккал (для худенької дівчини з сидячим способом життя).

Для прикладу наведемо середні дані найпопулярніших ролів:

роли Каліфорнія: 192 ккал, білки — 7 г, жири — 6 г, вуглеводи — 27 г;

роли Філадельфія: 200 ккал, білки — 13 г, жири — 7 г, вуглеводи — 28 г;

Тож японська кухня якнайкраще допоможе в схудненні: риба сама по собі менш калорійна, ніж нежирне м’ясо, калорійність рису помірна, порції невеликі.

І невеличкий лайфхак: якщо хочете зменшити калорійність ролів — обирайте роли з авокадо, замість вершкового сиру. Ефект маслянистості збережеться, а калорій стане істотно менше.

З усього вищесказаного можна зробити один висновок: суші — рецепт здоров’я, задоволення, і краси! Тож не гайте часу, і замовляйте доставку суші сету на https://kaifui.com/kremenchuk/seti/ чи зателефонувавши нам за номером 066 909 11 10.