Що криється усередині матраца?

Здоров’я кожної людини залежить від безлічі чинників, одним з яких є здоровий сон. Від того, в якому положенні і на чому ви спали, залежить настрій при пробудженні і стан душі і тіла впродовж усього дня і, відповідно, успіхи в справах. Тому не варто обходити увагою матрац при виборі ліжка. Вам можуть запропонувати різні варіанти, проте окрім виробника треба знати «внутрішній світ» матраца.

У кожного матраца є наповнювач, який допомагає правильно розподіляти навантаження і від якого залежать такі властивості як м’якість і жорсткість. Наповнювачі бувають найрізноманітніші, але необхідно знати, що їх наповнювачі бувають з натуральних матеріалів і синтетичних.

матрациДо натуральних відноситься латекс, що виготовлений зі вспененного соку каучукового дерева і має пористу структуру і властивість швидкого відновлення форми. Є також матеріал, з якого виготовлені недорогі матраци https://magdek.com.ua/ua/matrasi/nedorogie-matrasi/ і подібні до них — це клімалатекс. Відрізняється він від попереднього виду тим, що має в 4 рази більше отворів і він ще еластичніший. Має горбисту поверхню, завдяки цьому може витримувати великі навантаження, при цьому швидко відновлюється, не викликає алергічної реакції, довговічний (здатний зберігати свої первинні якості близько 20 років), не абсорбує вологу, природно вентилюється і є гігієнічним.

Для любителів поспати на жорсткому матраці передбачені — кокосові варианты- їх наповнює екологічно чистий матеріал, отриманий шляхом збору волокон із стволів пальм. Виготовлені із стружки моделі добре вентилюються, не викликають алергії і служать довго. А скріплюються волокна між собою латексним просоченням, яке надає ще більше міцності.

Для того, щоб згладити нерівності наповнювачів, застосовують бавовняне полотно, яке також має ряд властивостей (гігієнічність, швидка провітрювана). Таким полоном можна покрити і класик матраци, і будь-які інші. Також стовідсотковим натуральним матеріалом є шерсть. Найчастіше її використовують для виготовлення універсальних матраців (для зимового і літнього сезону).

Тим хто бажає «потонути» в м’якості придбати матрац інтернет магазин magdek.com.ua пропонує з синтетичним наповнювачем, який називається меморикс. А якщо ви хочете, щоб ваші матраци класик, данте і інші прослужили вам дуже довго, скористайтеся термоволокном, яке укладається між наповнювачами і пружинами. При своїй високій щільності воно добре пропускає вологу. Альтернативою термоволокну може бути і спанбонд, але їм можна також обшивати пружинні незалежні блоки, а також виготовити з нього чохол.

Одно з найпоширеніших синтетичних полотен — це синтепон. Його сміливо використовують як пружинячий прошарок при пошитті матрацних чохлів. Матеріал є надміцним і здатний «залишатися у формі» на будь-якому терміні використання. Матеріал не поглинає пил.

Також при виборі матраца вам можуть запропонувати пенополиуретан — один з видів синтетичних, екологічно чистих складових матраца. Матрац з таким матеріалом придбаває еластичність і пружність, але найголовніше — м’якість. В якості чохла можна розглянути і такий варіант як периотек — синтетичний полиэфир.

Головне при виборі матраца — вибрати саме той варіант, який відповідає вашим вимогам : еластичність і пружність, м’якість або жорсткість, міра взаємодії (тобто можлива алергічна реакція) матеріалу з вашим організмом, а також термін служби матраца.