Біль у спині: проблема, з якою не слід миритися

Різка і раптова або тупа і виснажлива — біль в області лопаток або нижній частині спини здатна надовго знерухомити навіть найактивнішого людини. Миритися з проблемою і підлаштовувати своє життя під її прояви не варто. Тим більше що сучасна медицина готова дати вичерпну відповідь про причини дискомфорту і способах його усунення. Якщо вас часто відвідує біль в спині, і впоратися з нею за допомогою таблеток і розтирань поки не вдалося, ознайомтеся з нижченаведеної інформацією.

В центрi вертебрології Кінезі Ви можете отримати детальну консультацію лікаря та пройти курс лікування, який позбавить Вас від болю в спині. Більш детальну інформацію дивіться на сайті www.vertebrolog.kiev.ua

Причини і фактори, що викликають появу болю в спині

методи лікування болю в спині

Найчастіше на дискомфортні відчуття скаржаться особи, які ведуть малорухливий спосіб життя і страждають від надмірної ваги. Крім того, в групі ризику — представники професій, пов’язаних з важким фізичним навантаженням протягом робочої зміни. Також фахівці називають цілий набір захворювань, які виступають причиною больових відчуттів в різних відділах хребта:

  • При розвитку міжхребцевої грижі біль в спині дає про себе знати при русі і будь-які зміни положення корпусу. Неприємні відчуття мають різкий характер і часто провокують відчуття оніміння в кінцівках.
  • На гострій стадії остеохондрозу біль має тягне характер, посилюється при кашлі і чханні, віддає в область серця і нижні кінцівки.
  • При запаленні поперекових м’язів больові відчуття сковують рухи. Їх характер — різкий, пронизливий, що посилюється при вставанні, ходьбі і нахилах. Ухвалення лежачого положення і зігрівання поперекової області допомагає зняти дискомфорт.
  • У пацієнтів з радикулітом біль супроводжується відчуттям оніміння і різко посилюється при ходьбі. Аналогічні прояви синдрому спостерігаються при запаленні сідничного нерва.

Методи лікування болю в спині

Розробці курсу лікування передує комплексна діагностика організму. Її завдання — виявити всі фактори, що впливають на появу больового синдрому. Їх усунення дозволить швидше впоратися з неприємними симптомами. Нерідко біль в спині є проявом серйозної патології внутрішніх органів. У разі її успішного усунення симптом зникає самостійно і більше не нагадує про себе.

Лікування болів в спині носить комплексний характер. Медикаментозна терапія поєднується з лікувальною фізкультурою, заняттями плаванням, методами фізіотерапії. У перелік препаратів, що приймаються входять спазмолітики, нестероїдні протизапальні засоби і вітамінні комплекси. Зняти напругу дозволяє професійний масаж, точково впливає на запалені ділянки м’язової тканини.

Додаткові консультації щодо лікування болю в спині можна отримати у лікаря.